O Vinariji Kopjar

Vinogradi i podrum Vinarije Kopjar nalaze se na granici Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije. U vinogradima Kopjar grožđe se uzgaja na ekološki način, a iz tog se grožđa proizvodi linija vrhunskih, prepoznatljivih organskih vina na kojima se i u podrumarstvu primjenjuju minimalne količine enoloških sredstava dozvoljenih u ekološkoj proizvodnji.

 

Tradicija vinarstva u obitelji Kopjar postoji generacijama, a Vinarija je iz ljubavi prema zemlji i vinogradarstvu pokrenuta 2012.

Od svog osnutka, vinarija je osvojila brojna domaća i međunarodna priznanja.

U najnovije, ovogodišnje, nagrade ubrajaju se dvije medalje s međunarodnog ocjenjivanja sauvignona "Concours Mondial du Sauvignon", gdje vinarija dobiva dva zlata za Sauvignon Blanc 2019. i Sauvignon Blanc 2020.

S međunarodnog ocjenjivanju vina „International Wine Challenge Vinarija vraća se s čak pet priznanja.

Za svoj Kopjar Cuvee '19. osvaja srebro te se ubraja u jednu od 13 hrvatskih srebrnih medalja osvojenih na ovogodišnjem IWCu. Broncu osvajaju za svoj Rajnski Rizling '19. i Pinot Noir '18. dok Cabernet Sauvignon '18. i  Chardonnay '18. dobivaju preporuke.

3 srebra i 1 bronca, rezultati su s ovogodišnjeg Decanter World Wine Awards.

Kopjar Graševina ’20. potvrdila je kvalitetu srebrnom medaljom, a pridružuju joj se Chardonnay Sur Lie '18 i Crni Pinot '18, dok broncu osvaja Rajnski Rizling ’19.

Biti prepoznat na svjetskoj razini rezultat je godina rada, investicija, učenja, puno uloženog truda i ljubavi, kaže Robert Kopjar, koji ujedno ističe kako ga svaka dobivena nagrada, bilo u Hrvatskoj, bilo u svijetu, ispunjava srećom i ponosom. Potvrda je to vrhunske kvalitete vina i dobrog smjera u kojem se vinarija kreće. 

Istražite našu ponudu vina Kopjar.