Vaša će kosilica živjeti dulje slijedite li savjete naših servisera.

Svi travokosači znaju da kosilice tijekom rada mogu pretrpjeti jake udarce što je razlog za obavezan posjet ovlaštenom servisu. No tu je i preventiva za koju ne trebate biti mehaničar, dovoljno je slijediti naše savjete, a za sve zahtjevnije radnje - tu je servis Cometa!

kosilica-motorna-samohodna-king

Pažljivo čitajte upute za upotrebu

Jer u njima ćete pronaći sve bitne savjete za održavanje. Upoznajte se s kontrolama i ispravnom uporabom opreme. Jednom pročitane sačuvajte jer ćete ih sigurno ponovno trebati. Nikada ne dopuštajte djeci ili osobama koje nisu upoznate s uputama da koriste kosilicu.

Na kraju svake sezone, iscijedite preostali benzin

Kada kosilica ne starta, serviseri  će prvo posumnjati na staro, prošlogodišnje gorivo. Zato na kraju svake sezone gorivo potrošite ili iscijedite te na početku proljeća dodajte novo.  O načinu kako cijediti benzin pročitajte u uputi.

Provjerite ulje

Ulje kosilice se mijenja jednom godišnje. Staro ulje ispustite odvrtanjem vijka za ispuštanje ulja te ga iscijedite u odgovarajući spremnik. Ukoliko vaša kosilica nema vijak za ispuštanje, upotrijebite pumpicu za vađenje ulja te njome izvadite Koristite ulje propisano od strane proizvođača.

Redovito čistite podvozje

Trava često zapinje u podvozju, što može začepiti otvor za odvod kosilice. Pomoću žičane četke očistite ostatke trave i prljavštine, a preostalu nečistoću isperite vodom te je osušite. Prije čišćenja podvozja, a zbog vaše sigurnosti, uvijek otpojite svjećicu.

kosilica_podvozje-servis

Provjerite filter zraka

Začepljeni ili prljavi filter zraka otežava rad kosilice. Filtar je dio koji  se za optimalan rad kosilice mora redovito čistiti, a u pravilu se mijenja jednom godišnje.  Procesi čišćenja i zamjene opisani su u uputi za upotrebu, a preporučujemo da se filtar čisti svakih 12 sati rada kosilice.

Zamjena svjećice

Svjećica je potrošni dio koji je kao i filter zraka neophodan za pravilan rad kosilice. Svjećica se mijenja jednom godišnje. No ukoliko primijetite da teško dolazi do iskrenja te da je ona potrošena, zamijenite je sukladno uputama proizvođača.  

kosilica-svjecica-zamjena

Pregled i zamjena noža

Nož kosilice se kroz svoj radni vijek sudara s mnogim skrivenim predmetima poput kamenja i većih grana te svakim udarcem postaje tuplji. Tupi nož ne reže već trga travu te je potrebno oštrenje ili zamjena. Nož nikada ne oštrite niti mijenjajte sami. Za to je zadužen ovlašteni servis.  Nebalansirane oštrice će uzrokovati vibriranje što također može uzrokovati oštećenje.

Redoviti servis kod ovlaštenog servisera

Da bi vaša kosilica tijekom cijele sezone košnje bila u dobrom stanju, osigurajte joj ranoproljetni godišnji servis kod ovlaštenog servisera, koji će zamijeniti stari filter, svjećicu i ulje te izvršiti osnovna dijagnostička ispitivanja.

Osim redovitog godišnjeg pregleda, posjet servisu je nužan u sljedećim situacijama:
a) kada kosilica udari u neki predmet
b) ukoliko se motor iznenada zaustavi
c) ukoliko je nož savinut (ne ravnajte ga!)
d) ukoliko je pogon oštećen

Za dodatne savjete obratite se našem servisnom timu.

Ponuda kosilica King