Visokotlačni perač je stroj koji uklanja naslage i prljavštine s bilo koje čvrste površine pomoću mlaza vode pod visokim tlakom.

Napaja se iz izvora vode s vrlo niskim izlaznim tlakom (oko 2 bara), voda se tlači (do 500 bara) klipnom pumpom koja se pokreće električnim ili endotermičkim motorom, a isporučuje se preko mlaznice montirane na koplju, razbijajući i uklanjajući nečistoće na površini koja se čisti.

Sad kada smo savladali osnove, prijeđimo na djela. 

Odlučili ste dakle investirati u visokotlačni perač, a na tržištu se nalaze modeli raznih proizvođača i performansi - od kuda krenuti?
Naša preporuka je da krenete od osnovne razlike, a to je temperatura vode.

Postoje naime perači na hladnu i na toplu vodu. Tu su i profesionalni perači s posebnim sustavima grijanja, no perač na hladnu vodu je najčešće dovoljan za kućnu upotrebu. Izuzetno važna je i pumpa perača koja tlači vodu kako bi stvorila snažan mlaz koji može razgraditi i ukloniti nečistoću. S jačim performansama i pouzdanošću  pumpe, rastu i performanse i pouzdanost visokotlačnog perača. 

Kod odabira perača obratite pažnju i na protok i pritisak vode, jer s većom protočnošću veća je i efikasnost perača.

U našoj ćete ponudi visokotlačnih perača pronaći modele dizajnirane kako bi u potpunosti zadovoljili sve potrebe za čišćenjem, kako u kućnom tako i na profesionalnom polju osiguravajući izvrsne performanse i jamstvo dugog vijeka i pouzdanosti za bilo kakvu upotrebu.

Mogućnosti korištenja visokotlačnih perača

Uz perače možete birati pribor: rotirajuće četke za pranje, teleskopske mlazne cijevi, sredstva za čišćenje površina, razna sredstva za čišćenje - za gotovo svaki posao pronaći ćete odgovarajući pribor.

Odgovarajućom kombinacijom tlaka i volumena vode svojim ćete peračem u dvorištu jednostavno i s užitkom skidati prašinu, zemlju, mahovinu ili lišajeve.

Peraćem perite i vrtni namještaj, automobil ili bicikl pun blata nakon lude vožnje.

Mnogo je načina upotrebe visokotlačnog perača, no imajte na umu da visokotlačne mlaznice mogu biti opasne ako se nepropisno koriste zato mlaznicu ne usmjeravajte u ljude, životinje, električne instalacija i slično.

Pogledajte našu ponudu