Dolazi zima, a s njom i hladno vrijeme kada nema ništa bolje od peći i kamina za grijanje naših domova. Kako bi se kuća nakon njihove upotrebe održala čistom, od velike su pomoći usisavači za čišćenje pepela.

Ribimex Italia počeo je proizvoditi usisavače za čišćenje pepela 2007. godine i od tada je razvio nekoliko modela kako bi udovoljio potrebama krajnjeg korisnika: električni, s baterijom, za vrući pepeo...
Glavne prednosti ovih proizvoda su što su talijanske kvalitete, sigurni i jednostavni za upotrebu i skladištenje. Sa željom da vam pomognemo pripremili smo nekoliko savjeta koji će vam pomoći kod donošenja odluke.

Koji usisavač za čišćenje pepela najbolje odgovara vašim potrebama?


Prije svega, morate razmotriti koja je površina koju treba očistiti: za korisnike peći na pelete Ribimex je razvio kompaktne modele kao što je Minicen. Sa samo 10 L spremnika i snage 800 W, Minicen kombinira smanjene dimenzije s moćnim usisavanjem.
Za češće korištenje ili za peći ili kamine srednjih dimenzija, usisavač za čišćenje pepela Cenerill od 18 l također je vrlo koristan: ima više prostora za prikupljanje pepela i snažniji je zahvaljujući svojih 1000 W.

Kao alternativu možete odabrati model Cenerix u 2 verzije s različitim snagama (800 W i 1200 W), ili model Ceneplus s kolicima za dodatnu opremu. Posljednja tri modela imaju funkciju puhanja koja može biti korisna za ostale kućanske poslove.

Usisavači za čišćenje pepela obično se koriste za sakupljanje hladnog pepela, no za vrlo česte upotrebe, bez čekanja da pepeo bude potpuno hladan, Ribimex je dizajnirao Cenehot, usisavač za vrući pepeo. Ovaj je uređaj certificiran za usisavanje pepela do 40°C stupnjeva, a opremljen je posebnom zaštitom za motor, dvostrukim HEPA filterom s roštiljem s posebnom zaštitom od vrućeg pepela i vatrostalnim predfilterom. Ovim modelom čišćenje će biti brzo, učinkovito i sigurno.
Također za ovaj model Ribimex je razvio dvostruku verziju: Cenehot, savršen za domaću upotrebu sa spremnikom od 18 litara i Cenehot Pro, sa spremnikom od 25 l i setom dodataka koji će biti od pomoći profesionalnim korisnicima.