Odlučili ste se na kupnju Husqvarna Automowera® te nestrpljivo iščekujete početak njegovog korištenja? Prije samog postavljanja, provjerite naš kratki vodič za pripremu i instalaciju Husqvarna robotskih kosilica te poduzmite sve potrebne korake za uspješan rad.

Što Vam je potrebno?

Osim samog Automowera, odnosno Husqvarna robotske kosilice, za postavljanje su Vam potrebni plastični čavli (klinovi), konektori, spojnice, granična žica i žica za navođenje, koji su dio instalacijskih paketa također dostupnih na našem Comet.hr webshopu. Dolaze u tri veličine što znači da ćete pronaći idealni paket za svaki od Husqvarna Automowera, odnosno za sve veličine travnjaka.

  • Mali instalacijski kit tako je pogodan za robotske kosilice AUTOMOWER® 550, AUTOMOWER® 520, AUTOMOWER® 310, AUTOMOWER® 315X, AUTOMOWER® 435X AWD, AUTOMOWER® 535 AWD, AUTOMOWER® 430X, AUTOMOWER® 450X te AUTOMOWER® 305.
  • Srednji i veliki instalacijski paketi namijenjeni su za veće travnate površine te će Vam omogućiti optimalno korištenje sljedećih robotskih kosilica: AUTOMOWER® 550, AUTOMOWER® 520, AUTOMOWER® 310, AUTOMOWER® 315X, AUTOMOWER® 435X AWD, AUTOMOWER® 535 AWD, AUTOMOWER® 430X, AUTOMOWER® 450X.

Prilikom donošenja odluke oko odabira instalacijskog paketa, vodite računa o veličini, kompleksnosti i obliku Vašeg travnjaka. Ukoliko se na travnjaku nalazi veći broj prepreka, odlučite se za veći paket kako biste bolje navodili Vašu robotsku kosilicu. Ukratko, vodite se idućim napomenama:

  • mali kit pogodan je za travnjake veličine do 800 m2 ili za kompleksne travnjake veličine do 400 m2
  • srednji kit pogodan je za travnjake veličine do 2000 m2 ili za kompleksne travnjake veličine do 1000 m2
  • dok je veliki kit pogodan za travnjake veličine do 5000 m2 ili za kompleksne travnjake veličine do 2500 m2.

Nakon što ste nabavili odgovarajući instalacijski paket te postali ponosan vlasnik Husqvarna robotske kosilice, pripremite se za njeno postavljanje. Prvi korak koji je potrebno poduzeti jest pregled Vašeg travnjaka. Ovo je potrebno učiniti kako biste se uvjerili da trava nije viša od 10 cm te osigurali da na travnjaku nema predmeta koji bi mogli prouzrokovati oštećenja i zastoj pri radu Automowera. Stoga je s travnjaka potrebno ukloniti svo kamenje, igračke, alate ili slične predmete, a ukoliko je trava viša od 10 cm, preporučamo da ju još jednom pokosite standardnom kosilicom prije nego što posao preuzme Automower 

Nakon pregleda travnjaka, možete započeti sa samom instalacijom Automowera na način da postavite stanicu za punjenje robotske kosilice. Stanicu je poželjno postaviti na sredinu područja koje će se kositi Automowerom, te ne smije biti na direktnom suncu ili u doticaju s vodom, kako ju je potrebno priključiti na izvor struje. Postavljenu stanicu sada možete iskoristiti za punjenje baterije Automowera, koje će potrajati do 100 minuta.

Dok se Vaša robotska kosilica puni, prijeđite na sljedeći korak te postavite graničnu žicu koja Vašoj robotskoj kosilici naznačuje površinu za košnju. Žicu, a i potrebne plastične čavle za postavljanje također pronađite na našem Comet.hr webshopu, u obliku instalacijskih kitova. Položite žicu na travu te je učvrstite plastičnim čavlima, odnosno klinovima.

Žica za navođenje Vašu će kosilicu navoditi prema stanici za punjenje, a za postavljanje spojite prvi kraj žice sa stanicom za punjenje, a drugi dio povucite do najdaljeg dijela travnjaka. Graničnu žicu i žicu za navođenje potrebno je spojiti sa stanicom za napajanje.

Izvor: Husqvarna Hrvatska