Sjedište vinarije Kopjar nalazi se u Novom Marofu, dok se vinogradi nalaze u Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji. Vinarija Kopjar posluje u sklopu poduzeća Comet d.o.o. Vina nastaju iz grožđa uzgojenog na ekološki način. U samom uzgoju grožđa ne koristi se mineralna gnojiva, zaštitna sredstva, pesticide, herbicide niti bilo kakve otrove, te uz pomoć uravnoteženog ekosustava i preparata na biljnoj bazi uzgajamo zdravo grožđe. Da bi proizveli kvalitetna i prepoznatljiva organska vina, posebnu pozornost posvećujemo grožđu na njegovu putu od trsa do Vaše čaše, dok u podrumarstvu primjenjujemo minimalne količine enoloških sredstava dozvoljenih u ekološkoj proizvodnji. U vinogradima Vinarije Kopjar uzgajaju se bijele sorte grožđa – sauvignon, rajnski rizling, zeleni silvanac, graševina, žuti muškat, chardonnay i manzoni, a od crnih sorti tu su cabernet sauvignon i crni pinot, koje u skladu s optimalnim zemljištem, povoljnom klimom i njegom vinogradara razvijaju svoj maksimalan potencijal. S najvećeg i najprestižnijeg ocjenjivanja vina na svijetu – Decanter World Wine Awards 2019. došle su sjajne vijesti – Graševina 2018. okitila se srebrnom medaljom, a Sauvignon, Kopjar Cuvee, Chardonnay broncama.
Uživajte u prirodnom okusu i zdravoj kapljici!