Uvjeti kupnje

Postupak, te uvjeti kupnje/prodaje robe putem Cometove e-trgovine definirani su kroz sljedeće parametre: narudžba i dostava, povrat i reklamacije, garancija i jamstvo.

Sve cijene izražene su u Hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatska kuna (kn), s PDV-om.

Narudžba i dostava

Dostavu vršimo na području Hrvatske.

  • Za narudžbe vrijednosti do 500,00 kn* trošak dostave iznosi 30,00* kn
  • Za narudžbe iznad 500,00 kn* trošak dostave za kupca je besplatan

Iznimke

  • Cijena dostave na otoke i mjesta koja ne podržavaju svakodnevnu isporuku javlja se po upitu/narudžbi
  • Cijena dostave gnojiva Pro-eco, inox posuda, viličara, ljestvi i ostale gabaritne robe koja zahtjeva paletnu isporuku ili posebno rukovanje (agregati, kompresori i slično), javlja se po upitu/narudžbi
  • Sve paletne isporuke obračunavaju se po posebnom cjeniku

*Istaknute cijene su maloprodajne, s uključeni PDV-om.

Ako se iz tehničkih ili logističkih razloga dostava paketa odvija u više navrata, kupci ne plaćaju nikakve dodatne troškove slanja.

Vrijeme dostave iznosi, 3-7 dana. O iznimkama će kupac biti obaviješten.

Ako svih naručenih proizvoda nema na zalihi, Comet je ovlašten da na vlastiti trošak poduzme djelomičnu dostavu ako je to za kupca prihvatljivo.

U slučaju da Comet ne može dostaviti naručeni proizvod, jer sam bez vlastite krivnje nije primio dostavu od svojih dobavljača, Comet može odstupiti od ugovora.

U ovom slučaju će Comet bez odgađanja informirati kupca i ponuditi mu sličan usporediv proizvod. Ako sličan proizvod nije dostupan ili ako kupac ne želi dostavu tog proizvoda, Comet će bez odgađanja nadoknaditi već plaćenu uslugu.

Prilikom preuzimanja robe molimo provjerite eventualna oštećenja i odmah ih reklamirajte kurirskom djelatniku koji je robu dostavio, te po mogućnosti što prije obavijestite Comet.

Comet d.o.o. time dobiva mogućnost da reklamira štetu prijevozniku ili prijevoznom osiguranju. Ako kupac izostavi prijavu štete nastale transportom, to nema nikakav utjecaj na njegovo zakonsko pravo na garanciju.

Povrat i reklamacije

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda te ste sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovorni za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom.

Rok opoziva iznosi četrnaest dana od dana na kojem ste Vi ili treća osoba imenovana od Vas, koja nije prijevoznik, preuzeli/preuzela zadnju robu.

Kako biste ostvarili svoje pravo na povrat, trebate nas (Comet d.o.o., Varaždinska 40c, 42220 Novi Marof, telefon: 042 408 500, fax: 042 408 510, webshop@comet.hr) informirati s jasnom izjavom (npr. pismo poslano poštom, telefax ili e-mail) o Vašoj odluci o povratu isporučene robe.

Da bi rok za povrat bio valjan, dovoljno je da pošaljete obavijest za ostvarivanje prava na povrat prije isteka opozivnog roka.

Povrat robe dužni ste izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nas obavijestili o povratu robe.

Prema Zakonu o zaštiti potrošača dužni ste sami snositi izravne troškove povrata proizvoda ako koristite svoje pravo na povrat robe.
U slučaju da naručite robu i odbijete ju primiti bez razloga (ambalaža nije oštećena), Comet ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova povrata proizvoda.

Posljedice povrata

Ukoliko se odlučite na povrat robe, vraćamo Vam sve  uplate koje smo primili od Vas,  najkasnije unutar četrnaest dana od dana kada je kod nas zaprimljena obavijest o Vašem povratu robe.

Za vraćanje uplaćenog novca primjenjujemo isto sredstvo plaćanja koje ste koristili prilikom Vaše početne transakcije, osim ako s Vama nije izričito dogovoreno nešto drugo.

Mi možemo uskratiti povrat novca dok ne dobijemo robu natrag ili dok ne pribavite dokaz da ste poslali robu.

Robu trebate vratiti ili predati bez odgađanja i u svakom slučaju najkasnije unutar četrnaest dana od dana kada ste nas obavijestili o povratu.

Vi morate nadoknaditi mogući gubitak vrijednosti robe samo ako taj gubitak vrijednosti proizlazi iz nepotrebnog postupanja s robom, a do kojeg se dolazi provjerom kvalitete, značajki i načina djelovanja robe.

Garancija i jamstvo

Vrijedi zakonsko pravo o garanciji.

Unutar jamstvenog roka strojeve i alate od kupca preuzimamo o vlastitom trošku. U slučaju da se alat nalazi van jamstvenog roka kupac snosi troškove prijevoza i popravka.

x

Comet.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice. S Vašim prihvaćanjem, pristajete na upotrebu kolačića u skladu s našom Politikom privatnosti